AΚΟΜΗ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΚΑΙ ΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ SUCCESS STORY ΠΛΑΙ ΣΤΗ WABI BEAUTY!

Η ιδέα για το κατάστημα WABI BEAUTY στην Κάλυμνο ήρθε με μια απλή αίτηση ενδιαφέροντος στο site της εταιρίας από μια γυναίκα γεμάτη θέληση για εξέλιξη και ανάγκη για κάτι καινούριο στη ζωή της. Το δικό της success story είναι αυτό που θέλουμε να διαβάσουν όλες οι γυναίκες γιατί αποτελεί πηγή έμπνευσης αλλά και απόδειξη πως όταν μια πόρτα κλείνει… μια μεγαλύτερη ανοίγει! Η Ειρήνη Καλογεροπούλου καταθέτει το beauty trip της!

 

1. Πες μας δυο λόγια για τον εαυτό σου και τη μέχρι τώρα πορεία σου.

Είμαι μητέρα τριών παιδιών, με συσσωρευμένη όρεξη για δουλειά και μου αρέσει να τολμώ και να ξεχωρίζω. Για πολλά χρόνια εργαζόμουν στον κλάδο της οικονομίας ως ιδιωτική υπάλληλος, ωστόσο οι μεταβαλλόμενες συνθήκες της εποχής με οδήγησαν να αναπροσδιορίσω τη ζωή μου και να αλλάξω πορεία, επενδύοντας στη δημιουργία ενός δικού μου καταστήματος. Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, αναλογίστηκα ότι πρέπει να κάνω μια νέα αρχή και να δώσω στον εαυτό μου τη δυνατότητα να ασχοληθεί με κάτι που μου αρέσει και με εμπνέει πραγματικά στον τόπο που ζω και αγαπάω τόσο, την Κάλυμνο. Έτσι και ξεκίνησε άμεσα η έρευνα μέσα από την οποία ξεχώρισα πολύ εύκολα τη WABI Beauty!


2. Τι μεσολάβησε για να πιστέψεις ότι μπορείς να τολμήσεις μια ξαφνική
αλλαγή στην επαγγελματική σου ζωή;

Η αλλαγή καριέρας δεν είναι εύκολη απόφαση για κανέναν. Πόσο μάλλον όταν έχεις μάθει να ζεις με ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και όταν υπηρετείς καθημερινά και τον ρόλο της μητέρας.
Πίστεψα όμως ότι τις αλλαγές στη ζωή μου μπορώ να τις εκμεταλλευτώ και βγαίνοντας από το δικό μου comfort zone να πάρω αποφάσεις και να εξελιχθώ κι εγώ. Με ώριμη σκέψη, έρευνα, μεθοδικότητα και πείσμα, πήρα την απόφαση να αλλάξω την επαγγελματική μου ζωή επιλέγοντας τον κλάδο της ομορφιάς.
Εδώ να πω ότι η δύναμη που αντλώ από τα παιδιά μου, μου έδειξε για ακόμη μια φορά ότι αρκεί μόνο ένα ισχυρό κίνητρο και εμείς οι γυναίκες μπορούμε και πρέπει να στοχεύουμε ψηλά και να υλοποιούμε τους στόχους μας.

 

3. Γιατί στην Κάλυμνο;

Ήθελα πάρα πολύ να καταφέρω να κάνω πραγματικότητα το νέο μου εγχείρημα στον τόπο που αγαπώ…στο σπίτι μου, την όμορφη Κάλυμνο. Στόχος μου ήταν να παραμείνω με τους ανθρώπους μου, τους συντοπίτες μου που σέβομαι και με σέβονται.
Σκέφτηκα ότι θέλω να αφήσω το δικό μου αποτύπωμα στον τόπο μου, δίνοντας συμβουλές ομορφιάς σε κάθε γυναίκα που σέβεται και αγαπά τον εαυτό της.



4. Τι σε βοήθησε να κλειδώσεις την απόφασή σου για συνεργασία Franchise;

Λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης το Franchise κερδίζει συνεχώς έδαφος.
Ένα επιτυχημένο
Brand Name μιας ελληνικής επιχείρησης παρέχει ασφάλεια στους επιχειρηματίες χωρίς ρίσκο.

5. Τι σε οδήγησε να επιλέξεις ένα brand με καλλυντικά;

Ήθελα να ασχοληθώ με ένα αντικείμενο που να απευθύνεται στη γυναίκα. Η περιποίηση της γυναίκας και ιδιαίτερα το μακιγιάζ είναι κάτι το οποίο μου αρέσει πολύ, με εμπνέει και μου έδειξαν ότι με τη σωστή εκπαίδευση μπορώ να το υποστηρίξω. Θεωρώ ότι ο κλάδος της ομορφιάς είναι από τους πιο κερδοφόρους αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.


6. Ποια κριτήρια ήταν καθοριστικά για να επιλέξεις τη WABI Beauty ως
συνεργάτη;

Πρόκειται για μια εταιρεία με όραμα που κατανοεί τις ανάγκες της σημερινής εποχής. Μια εταιρεία δημιουργική, καινοτόμα με κάθετη παραγωγή στην Ελλάδα που επενδύει συνεχώς στο προϊόν και την ποιότητα του. Με σωστό Business Plan, μεθοδικές κινήσεις και πάνω από όλα με μια σωστή ομάδα. Στην τελική μου απόφαση συνετέλεσε καθοριστικά ότι η εταιρία θα στήριζε έμπρακτα την επένδυσή μου προσφέροντας το εμπόρευμα με τη μέθοδο της παρακαταθήκης.




7. Πόσο εύκολο ήταν για εσένα το διάστημα από τη στιγμή της απόφασης
μέχρι και τη στιγμή της υλοποίησης του καταστήματος;

 Από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να προχωρήσω, μπορώ να πω ότι είχα έμπειρους ανθρώπους της εταιρείας στο πλευρό μου οι οποίοι με καθοδηγούσαν σε κάθε μου βήμα και νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω καθέναν και καθεμιά χωριστά για την στήριξή τους. Η εμπειρία των στελεχών της εταιρίας στο άνοιγμα του καταστήματος ήταν ουσιαστική. Με συμβούλευαν και ήταν δίπλα μου σε όλα τα στάδια, από την επιλογή του προσωπικού μέχρι και τις κατασκευαστικές εργασίες και το marketing. Το γεγονός αυτό με έκανε να νιώσω ασφάλεια και με βοήθησε να πάρω εξαρχής σωστές αποφάσεις χωρίς να κάνω λανθασμένες επιλογές. Πραγματικά έμεινα έκπληκτη από την οργάνωση και το όραμα της εταιρείας κι έτσι ένιωσα μέλος αυτής της υπέροχης ομάδας από την πρώτη στιγμή.

8. Πώς θα περιέγραφες με λίγα λόγια το νέο σου κατάστημα WABI;

Το νέο μου κατάστημα είναι ο γνώριμος χώρος όπου εργαζόμουν για 15 χρόνια που λειτουργούσε ως τράπεζα, τον αξιοποίησα, τον μεταμορφώσαμε μαζί με την εταιρεία και πλέον είναι ένας χώρος μοντέρνος, casual  που κάνει την κάθε γυναίκα  να νοιώθει μοναδική.

 
9. Πες μας λίγα λόγια για το κοινό της Καλύμνου και πώς υποδέχτηκε την
ιδέα σου;

Το κοινό της Καλύμνου αγκάλιασε το νέο μου εγχείρημα από την πρώτη στιγμή. Περίμεναν με ανυπομονησία το άνοιγμα του καταστήματος και υποδέχτηκαν την ιδέα μου με ενθουσιασμό, θερμότητα και ζεστασιά. Νιώθω πολύ χαρούμενη που τελικά μπόρεσα να κάνω πραγματικότητα το όνειρό μου, στον τόπο μου και ευγνώμων για την προτίμηση και τα καλά λόγια που λαμβάνω καθημερινά από τους συντοπίτες μου. Πιστεύω ότι με αυτή την κίνηση, βάλαμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι για να αναβαθμιστεί η εμπορική αγορά του νησιού.

       



10. Θα μας αποκαλύψεις πώς νιώθεις τώρα, μετά το άνοιγμα του
καταστήματος;

 Με μια λέξη θα έλεγα ευτυχισμένη, με όλα τα συναισθήματα που περιλαμβάνει η ευτυχία, χαρά, περηφάνια, αισιοδοξία, ικανοποίηση ….. 

11. Τι θα σύστηνες σε μια Ελληνίδα που στα μέσα της καριέρας της
σκέφτεται να επιχειρήσει σε κάτι που αγαπά;

Να πιστέψει στον εαυτό της και να τολμήσει! Πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση να κάνει σωστή έρευνα. Να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει επάγγελμα αυτό που αγαπά. Είναι πολύ σημαντικό να φεύγεις από το σπίτι σου κάθε πρωί και να χαμογελάς.

 

12. Τι θα συμβούλευες σε έναν υποψήφιο franchisee να προσέξει πριν
προχωρήσει σε μια νέα συνεργασία;

Η επιλογή εταιρίας Franchise είναι μια εξασφάλιση. Πολύ βασικό είναι να νιώσετε άνεση και εμπιστοσύνη για τους ανθρώπους που θα συνεργαστείτε. Επίσης, πολύ σημαντικό να γίνει έρευνα για την εταιρία και τα προιόντα της. Θα πρότεινα να φροντίζετε τα ραντεβού να γίνονται στην έδρα της εταιρίας γιατί μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις φανερώνει πολλά για το μέγεθος και την οργάνωσή της. Πριν ολοκληρωθεί κάθε συμφωνία θα πρέπει να είσαστε απόλυτα σίγουροι ότι όλες οι ερωτήσεις και απορίες σας έχουν απαντηθεί ικανοποιητικά.

Το κατάστημα της Καλύμνου μπορείτε να το βρείτε :


Τηλέφωνο Καταστήματος : 224 30 50 393


ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ FRANCHISE ; ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΕΔΩ